Denominació d’Origen:
C.R. Cava
Localitat:
Sant Sadurní d’Anoia
Pais
Espanya
Varietat de raïm:
Xarel·lo 100%
Tipus d’elaboració:
Hem macerat una part del most amb les seves pells per a aportar-li volum i untuositat a aquest cava. Després d’aquest procés ha fermentat en ampolla i criat en rima amb tap de suro creant una micooxigenació.
Temperatura de consum:
6º i 10º C
Criança:
Mínim de 120 mesos de criança en rima en contacte amb les seves mares i en tap de suro.
Nota de cata:
Color groc palla. Molt aromàtic i complexe aportant notes de pà torrat i vainilla. En boca es equilibrat, ampli i rodó.
Bombolla molt agradable.
Per a disfrutar-lo en un plat principal de carn rostida o a la brasa, peix a la brasa i postres principalment de fruits secs ( avellana, atmetlla i/o nous ) o amb gust de vainilla, coco, caramel. També com a sobretaula.